Mesures autònoms: Prestació extraordinària per cessament d’activitat

Si ets autònom o autònoma i les teves activitats queden suspeses per l’estat d’alarma o la teva facturació cau més d’un 75% respecte del període de facturació del semestre passat, pots demanar una prestació fins que acabi l’estat d’alarma.

No cal donar-se de baixa a Hisenda i la Seguretat Social. Durant el període de percepció d’aquesta prestació no hi ha obligació de cotitzar, però sí que s’entendrà com a període cotitzat a la Seguretat Social.

Quant cobraràs durant aquest període?
El 70% de la base mínima de cotització en el règim especial de la Seguretat Social dels treballadors per compte propi o autònoms. És a dir, un mínim de 661 €.

Quina durada té?

Fins el 31/01/2021

Com ho pots sol·licitar?
La gestió d’aquesta prestació correspondrà a les mútues col·laboradores amb la Seguretat Social. Així que hi pots contactar via e-mail. 
Si la teva és Mútua Balear, el pots sol·licitar a través de l’enllaç, i hi trobaràs els requisits i els formularis. 
Per saber quina és la teva mútua contractada, cerca l’apartat “entitat mútua col·laboradora” de la teva alta d’autònom. Ha de ser una d’aquestes.

PRÒRROGA DE LA PRESTACIÓ DE CESSAMENT D'ACTIVITAT DE L'ART.9 RDL 24/2020

Els autònoms i autònomes que vinguessin percebent fins al 30 de setembre la prestació per cessament d'activitat prevista en l'article 9 del RDL 24/2020, de 26 de juny, podran continuar percebent fins el 31 de gener de 2021, sempre que durant el quart trimestre de l'any 2020 mantinguin els requisits que es van establir per a la seva concessió.

Més informació  aquí.

Consulta la prórroga de la prestació del RDL 30/2020, de 29 de setembre aquí

Consulta la prestació del RDL 24/2020, de 26 de juny aquí