Nova convocatòria dels Xecs de Consultoria per impulsar la sostenibilitat, la digitalització i la internacionalització de les indústries

L’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) invertirà 288.000 euros en la transformació de més d’un centenar d’indústries balears mitjançant una línia d’ajuts destinada a la digitalització, la internacionalització i la sostenibilitat de les empreses. Les subvencions, que són en format de xecs de consultoria, es poden sol·licitar del 23 de març al 24 d’abril. 

 

Els xecs de consultoria de l’IDI ofereixen a les empreses l’oportunitat d’elaborar plans de transformació digital, de promoció exterior i informes de la petjada de carboni. Aquests ajuts permeten a les indústries planificar i marcar una ruta de treball abans de fer la passa de la digitalització, de vendre a l’exterior o de ser més sostenibles.

 

L’ajut de l’IDI preveu tres línies:

  • «Idigital» per a l’elaboració de plans de transformació digital: les empreses rebran entre 60 i 40 hores de consultoria per elaborar un pla de digitalització o fer-ne el seguiment.
  • «Iexporta»: els beneficiaris rebran 48 hores de consultoria especialitzada en matèria d’internacionalització i acompanyament en la definició i posada en marxa del pla de promoció exterior.
  • «Isostenibilitat»: les empreses rebran 16 hores de consultoria per identificar i calcular les emissions amb efecte d’hivernacle i realitzar informes de la petjada de carboni.

 

Les empreses que sol·licitin l’ajut rebran l’assistència d’un consultor especialitzat que els guiarà en el procés i elaborarà un pla personalitzat per a cada beneficiari. El procés de sol·licitud dels xecs es farà a través de la Seu Electrònica de la CAIB. Les empreses poden accedir a una o a les tres línies previstes. Simplement, s’ha de fer una sol·licitud per a cada xec de consultoria.

 

Més informació

Consulta el BOIB