Primera convocatòria de la iniciativa “Generació Digital Pimes” per impulsar la formació com a palanca de transformació digital per a les petites i mitjanes empreses

El Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital i el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha convocat el programa “Generació Digital Pimes”, una iniciativa que persegueix l'impuls de la transformació digital de les pimes espanyoles, per millorar la seva productivitat i les seves possibilitats de creixement i internacionalització.

L'objectiu és oferir un programa de formació i mentorització a persones d'equips directius de pimes i als seus treballadors, així com a joves desocupats que vulguin preparar-se per contribuir a la transformació digital d'aquestes empreses.

Les ajudes d'aquesta convocatòria, en forma de subvenció, van dirigides a Entitats de Formació de referència a Espanya. Aquestes Entitats seran les encarregades d'impartir el programa formatiu en tot el territori nacional.

La iniciativa “Generació Digital Pimes” s'articula en dos itineraris formatius:

• Canvi cultural en PIMES: Formació i mentorització en transformació digital per a persones d'equips directius i qualificació de persones ocupades en pimes.

• Agents del Canvi: Formació i mentorització a joves desocupats i a treballadors de pimes per ser els experts que contribuiran en el procés de digitalització de la pime.

Les sol·licituds per ser Entitat Formativa es poden presentar a través de la seu electrònica de la Fundació EOI i el termini romandrà obert fins el proper 12 de desembre.

Les sol·licituds per a empreses de més de 10 empleats, els autònoms, directius i empleats de pimes podran sol·licitar el seu accés als bons formatius a partir de març 2023. Cada persona podrà triar lliurement on rebrà la formació.

L’import de l’ajuda per cada alumne serà de 2.600 euros.

Ordre de Bases programa Generació Digital Pimes: persones d'equips directius i qualificació de persones ocupades en Pimes:

Ordre de Bases programa Generació Digital: Agents del Canvi

Programa Generació Digital