Lliurament de guardons a les vuit innovacions que representaran Espanya a l'edició internacional dels Quality Innovation Award, QIA

Un sistema per a detecció d'arrítmies i prevenció de malalties cardíaques, una patent per transformar residus urbans en materials nets, unes guies quirúrgiques personalitzades per a cirurgia de columna, una biblioteca de llavors d'espècies hortícoles, una factoria tradicional de motors convertida en fàbrica intel·ligent, una impressora 3D amb manteniment predictiu i detecció d'errors mitjançant intel·ligència artificial, uns microorganismes amb aplicacions industrials així com un sistema de formació per a conductors a través de realitat virtual, són les innovacions espanyoles més destacades del 2022 segons el jurat d'experts dels Premis QIA a Espanya.

L'Associació Nacional de Centres Promotors de l'Excel·lència, CEX, integrada per organismes públics i privats d'onze comunitats autònomes va lliurar els guardons a les vuit innovacions guanyadores espanyoles de la fase nacional dels Quality Innovation Award, QIA. Spika Tech, Thermowaste, Digital Anatomics, Biblioteca de la Universitat de Saragossa, Navantia, Moso3D, Darwin Bioprospecting Excellence i Global Spedition són les organitzacions guanyadores d'aquesta convocatòria.

Els guardons dels Premis QIA fase Espanya 2022 varen ser lliurats ahir a la seu del CSIC a Madrid. Aquestes innovacions competiran a nivell global per alçar-se amb el Quality Innovation Award, QIA, edició internacional que se celebrarà el 2023.

Tant les empreses candidates com les guanyadores han desenvolupat una quality innovation, és a dir, una innovació que compleix cinc característiques: novetat, utilitat, aprenentatge, orientació al client i efectivitat.

Aquesta competició internacional, creada a Finlàndia el 2007 per Excellence Finland, cerca impulsar projectes innovadors per tal de compartir experiències i donar projecció als millors, per incrementar la competitivitat dels països participants.