Premis i Ajudes Carnet Jove per a Projectes d'Autoocupació per a l'any 2022

La finalitat d'aquest programa és la millora de l'ocupabilitat dels joves mitjançant el foment de l'autoocupació a través de la contribució de l'Institut Balear de la Joventut a mantenir l'activitat per compte propi i consolidar el projecte d'autoocupació.

Els objectius principals d'aquesta convocatòria són els següents:

  • Donar a conèixer l'autoocupació com una opció viable per als joves perquè participin de manera directa en el teixit econòmic de les Illes Balears.
  • Impulsar el coneixement sobre l'autoocupació entre els joves que volen iniciar una activitat econòmica, així com sobre els recursos disponibles al seu abast.
  • Ajudar els joves a transformar les seves idees de negoci en activitats econòmiques des de l'autoocupació.
  • Pal·liar les dificultats econòmiques dels joves per posar en marxa un pla de negoci. Afavorir la viabilitat dels negocis dels joves.
  • Contribuir a les polítiques de joventut a través del disseny i el desenvolupament de programes de l'Àrea del Carnet Jove de l'Institut Balear de la Joventut.

Beneficiaris: persones físiques titulars del Carnet Jove de les Illes Balears d'entre 18 i 30 anys que vulguin impulsar projectes de negoci des de l'autoocupació. 

Aquesta convocatòria preveu atorgar un màxim de 6 premis i 15 ajudes per iniciar l'activitat dels projectes d'autoocupació

  1. Un Primer Premi: dotat amb un import de 3.000 €, que s'atorgarà al millor projecte d'autoocupació. Aquest projecte també pot rebre una ajuda de 6.000 € per a la posada en marxa.
  2. Dos Segons Premis: dotats amb un import de 2.000 € cada un, que s'atorgaran als dos projectes més ben valorats després del primer premi. Aquests dos projectes també poden rebre una ajuda de 4.000 € cada un per a la posada en marxa.
  3. Tres Tercers Premis: dotats amb un import de 1.000 € cada un, que s'atorgaran als tres projectes més ben valorats després dels atorgats com a primer i segons premis. Aquests tres projectes també poden rebre una ajuda de 3.000 € cada un per a la posada en marxa.
  4. S'estableix un màxim de 9 ajudes per iniciar l'activitat de projectes de negoci, dotades amb 3.000 € cada una.

Termini de presentació de sol·licituds: Nou termini fins al 23 de setembre de 2022.

Nova resolució: Ampliació del nou termini

Bases de convocatòria i documentació

Més informació

Consulta las bases i l'extracte de la convocatòria del BOIB