Frankibalears, la fira de franquícies que ofereix oportunitats d'inversió i d'autoocupació

L'IDI ha participat aquest matí a la segona edició de la fira de franquícies Frankibalears que s'ha celebrat al Meliá Palma Marina. Els tècnics del servei d'emprenedoria, iemprèn, han assessorat les persones interessades a iniciar un negoci sobre els passos i els tràmits necessaris, així com els recursos i les ajudes disponibles.

La fira Frankibalears ha reunit empreses que ofereixen franquícies a les persones que volen començar un projecte empresarial ja que és una sortida d'autoocupació. Per primera vegada, hi han participat empreses dels Estats Units i Argentina.

El desenvolupament de la franquícia a les Balears ha estat fins ara molt centrat en la restauració i el sector tèxtil. Un saló com FrankiBalears no només ajudarà a consolidar aquests sectors, sinó que serà una oportunitat per donar a conèixer altres, en els quals la franquícia ha demostrat també ser una fórmula d'èxit.

Segons els organitzadors de la fira, les Balears tenen una important capacitat de desenvolupament al món de la franquícia pel perfil dels possibles inversors i emprenedors, així com pels hàbits de consum d'una societat molt desenvolupada i cosmopolita.

Actualment, les franquícies facturen més de 1.600 milions d'euros a l'any, d'acord amb les dades del 2020, i treballen al voltant de 13.500 persones.