Les assistències a persones emprenedores d’Iemprèn el primer trimestre de 2022 augmenten un 347 % respecte a l’any passat

El vicepresident Yllanes obre una nova trobada de la Xarxa de Serveis Públics Empresarials que coordina entitats locals, autonòmiques i estatals de suport a l’emprenedoria 

 El servei Iemprèn ha realitzat durant el primer trimestre de 2022 un total de 530 assistències a persones emprenedores, xifra que suposa un increment del 347 % respecte al mateix període de l’any anterior. A més, al voltant de mig miler d’usuaris han realitzat el curs bàsic per emprendre que ofereix la plataforma d’Iemprèn, servei de suport a l’emprenedoria de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), ens dependent de la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, amb la col·laboració del SOIB, ens dependent de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball.

 Avui s’han presentat aquestes dades a la trobada de la Xarxa de Serveis Públics Empresarials (XSPE), una iniciativa de l’IDI única a nivell estatal i que reuneix totes les entitats i organitzacions de les Illes que treballen per fomentar l’emprenedoria. L’objectiu és coordinar tots els serveis públics a nivell local, insular, autonòmic i estatal que treballen per donar suport i fer tramitacions clau i serveis de valor en els procés de creació i consolidació d'empreses i entitats.

 El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha donat la benvinguda als agents d’ocupació i desenvolupament local del SOIB de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera que han participat durant tot el matí a la XSPE. Yllanes ha destacat la importància d’aquesta iniciativa, ja que «l’objectiu final de la Xarxa és millorar el servei que es dona a la ciutadania en matèria de creació d’empreses ja que gràcies en aquestes trobades s’aconsegueix una millor coordinació de totes les accions de suport per tal de simplificar el camí als usuaris que volen emprendre». Yllanes ha assegurat que «som conscients de la importància de la figura de l’emprenedor com a motor econòmic i generador de riquesa i llocs de treball. Per aquest motiu treballam per crear noves eines que facilitin la tasca d’iniciar i mantenir un negoci». La XSPE també ha comptat amb la presència de la directora gerent de l’IDI, Mariona Luis; de la directora del SOIB, Pilar Ortiz, així com representants de totes les entitats que en formen part.

 Durant tot el matí, les entitats de la XSPE han presentat noves iniciatives relacionades amb l’emprenedoria, i s’ha donat la benvinguda a les noves entitats que en formaran part: Oficina d’Inversions Estratègiques, IBJove, Aules d’Emprenedoria, Mallorca Activa, Palma Jove, PIME Mallorca, PIMEEF, Fundació Cibervoluntaris i Fundació ONCE. En total, actualment estan apuntades 26 entitats, més tots els AODL dels ajuntaments de les Illes Balears, consells insulars i mancomunitats.