Els projectes de l’IES Balàfia, CC Sant Alfons i IES Maria Àngels Cardona, guanyadors dels premis Iemprènjove d’educació secundària i formació professional

Un total de 42 projectes empresarials han estat seleccionats per als guardons del Programa d'impuls a l'emprenedoria de l'IDI

Els projectes de l’IES Balàfia, del CC Sant Alfons i de l’IES Maria Àngels Cardona han estat els guanyadors dels premis Iemprènjove de les categories d’educació secundària i formació professional que s’han donat a conèixer aquest matí.

Els projectes que han obtingut el primer premi de les diferents categories han estat els següents:

  • JES: Arreglos Paco&CO (IES Balàfia), projecte de cooperativa del sector tèxtil dedicat a la recollida de roba per donar-li una nova vida. L’objectiu és intentar fer del món un lloc més sostenible mitjançant la reducció de residus, la reutilització i el reciclatge.
  • JEA: Món Reciclat S. Coop (CC Sant Alfons), projecte que realitza decoracions temàtiques a comerços, pobles i col·legis amb material reciclat.
  • JEP: Eològic (IES Maria Àngels Cardona), projecte per afrontar el problema del cost excessiu de l’electricitat i de la contaminació de les energies renovables.

En total, s’han seleccionat 42 projectes empresarials dels 96 que s’han treballat durant tot el curs en el programa Iemprènjove, impulsat per la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, i la Conselleria d’Educació i Formació Professional, a través de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI). A través d’uns vídeos en els quals l’alumnat explicava les idees de negoci de les cooperatives creades durant el curs, el jurat ha seleccionat els premiats, que han guanyat 1.000 euros.

Els premis Iemprènjove tenen com a objectiu promoure i difondre el disseny i la creació d’empreses entre l’alumnat de secundària i de formació professional que participaven enguany en el programa de foment de l’emprenedoria. El concurs ha premiat els millors projectes empresarials dels estudiants, i té entre els seus objectius potenciar la capacitat emprenedora, reconèixer l’esforç, incentivar la feina en equip a través del treball cooperatiu, i donar visibilitat als projectes Iemprènjove.

Un total de 39 centres escolars de les Illes Balears han creat 96 cooperatives durant aquest curs a Iemprènjove, el nou espai de foment i suport a l’emprenedoria que enguany ha estrenat l’IDI. L’objectiu és que els alumnes assoleixin les capacitats necessàries per emprendre.

Iemprènjove consta de tres programes diferenciats, depenent de l’etapa educativa: 

  • JES (Joves Emprenedors de Secundària): destinat a l’alumnat de secundària, que crea una cooperativa que desenvolupa una idea de negoci que sensibilitzi quant al canvi climàtic, que impulsi un canvi de la societat, o que trobi solucions tecnològiques a problemes detectats en l’entorn més proper.
  • JEA (Joves Emprenedors Associats): destinat a l’alumnat de formació professional bàsica, que simula la creació, organització i gestió d’una activitat empresarial connectada amb el sistema educatiu.
  • JEP (Joves Emprenedors Professionals): destinat a l’alumnat de grau mitjà i superior de formació professional, que crea i gestiona una empresa a partir d’una idea innovadora que han de desenvolupar durant tot el curs escolar.