Nova convocatòria dels Premis i Ajudes Carnet Jove per a Projectes d’Autoocupació 2021

La Conselleria d’Afers Socials i Esports, a través de l'Institut Balear de la Joventut (IBJOVE), ha convocat els Premis i Ajudes Carnet Jove per a Projectes d’Autoocupació per a l’any 2021. La finalitat de la iniciativa és promoure l’autoocupació centrada en els interessos dels joves.

La convocatòria s’adreça als titulars del Carnet Jove de les Illes Balears d’entre 18 i 30 anys que vulguin impulsar projectes de negoci des de l’autoocupació, i també a agrupacions de joves amb el mateix objectiu.

La d’enguany és la segona edició d’aquests premis i ajudes i es duplica el pressupost, que en el 2020 va ser de 30.000 € i el 2021 és de 60.000 €.

Una altra novetat és que en l’actual convocatòria s’han establert un total de 9 ajudes de 3.000 € per a projectes que, tot i no haver obtingut cap premi, podran obtenir una ajuda, sempre i quan siguin plans de negoci amb la qualitat suficient que estableix la convocatòria.

A més, l’Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), que depèn de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, col·labora amb la impartició d’un curs de capacitació per a l'emprenedoria als joves que presentin els millors 25 projectes, mitjançant el qual podran fer el seu pla de negoci.

En total, en concepte de premis i ajudes es destinarà una quantitat màxima de 60.000 €, a càrrec del pressupost de l’Institut Balear de la Joventut per a l’any 2021. D’aquest import, 14.000 € es destinaran als premis i 46.000 € es destinaran a les ajudes per posar en funcionament els negocis premiats, així com altres negocis que, encara que no hagin obtingut premi, hagin rebut una puntuació suficient per ser subvencionats.

Estan prevists 6 premis i 15 ajudes, que s’atorgaran de la forma següent:

  • Un primer premi, dotat amb un import de 3.000 €, que s’atorgarà al millor projecte d’autoocupació. Aquest projecte també pot rebre una ajuda de 6.000 € per a la posada en marxa.
  • Dos segons premis, dotats amb un import de 2.000 € cada un, que s’atorgaran als dos projectes més ben valorats després del primer premi. Aquests dos projectes també poden rebre una ajuda de 4.000 € cada un per a la posada en marxa.
  • Tres tercers premis, dotats amb un import de 1.000 € cada un, que s’atorgaran als tres projectes més ben valorats després dels atorgats com a primer i segons premis. Aquests tres projectes també poden rebre una ajuda de 3.000 € cada un per a la posada en marxa.
  • S’estableix un màxim de nou ajudes per iniciar l’activitat de projectes de negoci, dotades amb 3.000 € cada una, que s’han d’atorgar als nou projectes més ben valorats després dels que hagin estat premiats, sempre que hagin obtingut una puntuació suficient per ser subvencionats d’acord amb els punts 9 i 10 de les bases.

El termini de presentació de la sol·licitud i de la documentació finalitzarà el 7 d'octubre de 2021.

Més informació i inscripcions

Modificació nou termini de presentació de sol·licituds