Obert el termini per a la preinscripció en els Premis QIA 2021

El proper dia 15 de maig s'obre el termini per a la preinscripció en els Premis QIA 2021, una competició internacional per a projectes innovadors Quality Innovation Award (QIA) creada el 2007 per Excellence Finland per estimular el sorgiment i desenvolupament d'innovacions de producte, de procés o organitzatives. 

El Comitè organitzador està format per entitats de promoció de la Qualitat, Excel·lència i Innovació de nombrosos països. L'objectiu comú és ajudar a incrementar la competitivitat de les organitzacions i dels països participants. CEX és membre de Comitè de Direcció del Premi QIA, i en la fase local compta amb la col·laboració de professionals independents i de l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) en l'avaluació de les candidatures.

Cal que totes les organitzacions interessades realitzin la preinscripció emplenant una fitxa amb les seves dades. L'ompliment del formulari de la innovació i la presentació de la documentació es realitzarà de l'1 de juliol al 6 de setembre.

Una Quality Innovation és una innovació que respon a 5 característiques concretes:

1. Novetat: És un producte, un servei, una solució tecnològica, un canvi organitzatiu que satisfà i excedeix les necessitats dels clients, o de la societat o de l'entorn d'una manera nova o significativament revisat.

2. Utilitat: Ha estat implementada i presenta arguments sòlids de com s'aplica en la realitat aquesta innovació. És una innovació pràctica i útil per assolir els beneficis desitjats.

3. Aprenentatge: Està basada en una nova idea o descobriment, sobre la base d'un coneixement existent o ha sorgit com a fruit d'un procés de desenvolupament sistemàtic.

4. Orientació al client: Dóna resposta, satisfà o excedeix necessitats actuals i/o futures dels clients i/o altres grups d'interès.

5. Efectivitat: Presenta resultats i indicadors de l'èxit d'aquesta innovació en els clients, en les persones, en la societat o en el medi ambient.

Les dates per participar en aquesta edició són:

• 15 de maig a 30 de juny: preinscripció en línia
• 1 de juliol a 6 de setembre: enviament de la candidatura en línia   
• 7 de setembre, a 19 d'octubre: avaluació i elecció dels premiats fase nacional 
• Desembre: gal·la de lliurament dels premis fase nacional 
• Novembre - desembre: avaluació fase internacional 
• Febrer 2022: gal·la de lliurament dels premis fase internacional (Moscou)

Documentació a presentar si us interessa participar-hi:

Formulari de preinscripció, 1 pàgina
- Formulari d'inscripció: 2-4 pàgines d'explicació de la innovació en relació a les 5 característiques i un màxim de 10 pàgines d'annexos.