Noves ajudes per al teixit comercial de proximitat per valor d’1,4 milions d’euros

Els comerços de les Illes Balears ja poden sol·licitar les ajudes de la Direcció General de Comerç destinades a la modernització i continuïtat dels negocis. L’objectiu de les subvencions és protegir i fomentar el petit comerç, local, de proximitat i sostenible.

La quantia d’aquesta nova convocatòria ascendeix a 1,4 milions d’euros, i està destinada a la rehabilitació i la modernització del petit comerç. Les actuacions subvencionables inclouen les inversions en millora tecnològica; inversions que contribueixin a una economia baixa en carboni, la millora de l’eficiència energètica i la sostenibilitat; millora de l’accessibilitat i l’eliminació de les barreres arquitectòniques; compra d’equipament necessari per a la modernització i la millora de la imatge de l’establiment; obres i reformes per a la millora i la modernització de l’establiment, i en especial, aquelles dirigides a adaptar el comerç a les noves necessitats sorgides arran de la pandèmia.

Com a novetat d’enguany,  els comerços poden sol·licitar l’ajut per cobrir fins al 20% de la despesa corrent. A més, a l’hora de tramitar els expedients, es valorarà si el comerç sol·licitant està ubicat en una zona que s’hagi hagut de confinar per mor de la pandèmia de la COVID-19.

S’hi poden acollir tots els projectes que s’hagin duit a terme a partir de l’1 de novembre de 2020 i fins al 15 de setembre de 2021.

Les ajudes es poden sol·licitar fins el dia 6 d’abril.

Per a més informació podeu consultar l'enllaç: http://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?codi=4544263&coduo=57&lang=ca