L'IDI organitza un fòrum d'inversió per facilitar la viabilitat de projectes empresarials

L’IDI organitza una nova edició del Fòrum d’Inversió destinat a posar en contacte projectes emprenedors amb inversors que vulguin accedir a formar part del negoci. La trobada, que tendrà lloc el dia 18 de desembre en format en línia, té com a objectiu dinamitzar les inversions i facilitar la viabilitat de nous projectes empresarials que cerquen vies de finançament alternatives.

Una de les novetats d’aquesta edició del Fòrum d’Inversió és que s’hi poden presentar projectes emprenedors de qualsevol àmbit, i no es limita a sectors industrials com els anys anteriors. Tot i així, es prioritzaran els projectes que compleixin els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i que impulsin nous models de negoci relacionats amb l’economia circular, sostenibilitat, digitalització empresarial, transició energètica i millora del canvi climàtic. Així, hi podran participar fins a vuit empreses que tenguin entre dos i set anys de recorregut, que donaran a conèixer el seu projecte davant un públic de qualitat que els pot oferir bones oportunitats per impulsar el seu negoci. La data límit per a la inscripció al Fòrum d’Inversió és el dia 4 de desembre.

Per tal de treure el màxim rendiment del Fòrum d’Inversió, l’IDI posa a disposició de les persones emprenedores i dels inversors una formació que, en el cas de les startups, se centrarà en accions per convertir l’empresa en una oportunitat de rendibilitzar els doblers. Per als inversors, els cursos es dedicaran a conèixer els criteris de selecció que s’han de seguir a l’hora de triar una startup per invertir, així com l’avaluació de la gestió de l’empresa, i el seguiment que se n’ha de fer. La formació començarà el dia 9 de desembre.

S’ha de destacar que l’IDI compta ja amb experiència com a facilitador per posar en contacte projectes emprenedors amb possibles inversors, ja que aquest és el quart fòrum d’inversió que organitza. A les anteriors edicions hi varen participar un total de 25 empreses i startups que cercaven finançament per valor de 10 milions d’euros. A més, l’IDI va crear un club d’inversors que té com objectiu incentivar les inversions privades, així com oferir formació continuada i intercanvi d’experiències.