Idigital amplia les empreses beneficiàries i el termini de la sol·licitud de l’ajuda

L’ajut de l’IDI per a l’elaboració de plans de transformació digital a la indústria, Idigital, amplia els beneficiaris i el termini de la sol·licitud de la subvenció per tal d’arribar a més empreses. Així, ara també es poden beneficiar d’Idigital els sectors complementaris a la indústria. 

Idigital permetrà que al voltant de 25 empreses del sector industrial i complementari a la indústria rebin assessorament d’una persona especialista, un facilitador digital, que elaborarà un pla de transformació digital adaptat al seu nivell de digitalització i a les seves necessitats. El facilitador digital es reunirà amb les indústries i, un cop detectades les mancances, presentarà un pla que l’empresa podrà posar en funcionament per fases o en la seva totalitat.

Una de les principals novetats d’aquesta segona convocatòria d’Idigital és el nombre d’hores de consultoria finançades per l’IDI. A l’edició anterior, el temps de dedicació del facilitador digital depenia del grau de digitalització de l’empresa, però ara s’homogeneïtza, i tots els participants comptaran amb 60 hores de consultoria especialitzada, 12 presencials, sempre que sigui possible, i 48 en línia.

El cost del pla de transformació digital per empresa és de 4.500 euros, dels quals l’IDI subvenciona el 90% a les empreses que participen per primera vegada, i el 80% si varen formar part de la primera convocatòria.

A més de la consultoria personalitzada, les empreses participants obtindran curs de formació grupal sobre els conceptes d'indústria 4.0, en funció de les necessitats detectades en l'assessorament i la consultoria de les empreses.

Una altra de les novetats d’aquesta convocatòria és que el tràmit per sol·licitar l’ajut també s’ha digitalitzat. Els interessats podran demanar l’ajut a través de la web de l’IDI i de la seu electrònica del Govern. A més, també s’ha simplificat el procés i els documents per facilitar encara més la sol·licitud de l’ajuda.

Consultau les modificacions al BOIB i els tràmits a la Seu electrònica.

Consultau el BOIB de la convocatòria tancada per exhauriment de crèdit