L’IDI presenta els ajuts Idigital per impulsar la digitalització del sector industrial

L’IDI presenta Idigital per impulsar la transformació digital de les empreses industrials amb l’objectiu d’incrementar el valor afegit industrial i l’ocupació qualificada del sector, el desenvolupament de palanques competitives per afavorir les exportacions industrials, i propiciar un model propi de la indústria del futur. A través d’Idigital, l l’IDI destina 100.000 euros a l’elaboració de plans de transformació digital a les empreses.

Aquest ajut permetrà que al voltant de 25 empreses del sector industrial rebin assessorament d’una persona especialista, un facilitador digital, que elaborarà un pla de transformació digital adaptat al seu nivell de digitalització i a les seves necessitats. El facilitador digital es reunirà amb les indústries i, un cop detectades les mancances, presentarà un pla que l’empresa podrà posar en funcionament per fases o en la seva totalitat.

Una de les principals novetats d’aquesta segona convocatòria d’Idigital és el nombre d’hores de consultoria finançades per l’IDI. A l’edició anterior, el temps de dedicació del facilitador digital depenia del grau de digitalització de l’empresa, però ara s’homogeneïtza, i tots els participants comptaran amb 60 hores de consultoria especialitzada, 12 presencials, sempre que sigui possible, i 48 en línia.

El cost del pla de transformació digital per empresa és de 4.500 euros, dels quals l’IDI subvenciona el 90% a les empreses que participen per primera vegada, i el 80% si varen formar part de la primera convocatòria.

A més de la consultoria personalitzada, les empreses participants obtindran curs de formació grupal sobre els conceptes d'indústria 4.0, en funció de les necessitats detectades en l'assessorament i la consultoria de les empreses.

Una altra de les novetats d’aquesta convocatòria és que el tràmit per sol•licitar l’ajut també s’ha digitalitzat. Els interessats podran demanar l’ajut a través de la web de l’IDI i de la seu electrònica del Govern. A més, també s’ha simplificat el procés i els documents per facilitar encara més la sol•licitud de l’ajuda.

Bases convocatòria Boib

Més informació i Tramitació telemàtica de l'Ajut