Crowdfunding i crowdlending: altres fonts per finançar el meu projecte

El servei iemprèn de l'IDI posa en marxa un cicle de webinars sobre finançament participatiu dirigit a persones emprenedores i empreses que necessitin liquidat per iniciar o fer un canvi de model de negoci. L'objectiu és donar a conèixer les diferents modalitats de finançament participatiu, com el crowdfunding i crowdlending, així com avantatges i desavantatges d'aquests sistemes. A més també es tractarà l'accés i la comunicació del projecte.

Tant el crowdfunding com el crowdlending permeten a les empreses obtenir finançament sense la necessitat d’aportar garanties. També donen l’oportunitat de comunicar i donar a conèixer el projecte abans de posar-lo en marxa, amb tots els avantatges que això comporta. Finalment, aquests sistemes faciliten la validació del negoci.

El primer taller online es durà a terme el proper 17 de juny, de 10 a 12 h, via Hangouts Meet. Es centrarà sobretot a explicar que són els sistemes de finançament participatiu, com s’hi pot accedir i el tipus de tributació que precisen. A més, també es donaran a conèixer casos reals de crowdfunding i crowdlending per tal que els assistents en tenguin diversos exemples. Els ponents d’aquest webinar seran José Antonio Caldés, director de projectes de Talent Savior a Grupo Eurofirms, i Tina Codina, coordinadora de projectes de Tres Serveis Culturals.

El segon webinar, que tindrà lloc el dia 25 de juny, de 10 a 11.30 h, tractarà un punt clau per aconseguir finançament participatiu: la comunicació del projecte empresarial. La plataforma de crowdfunding La Teua Terra explicarà com fer un pla de comunicació, els moments més importants de la campanya, els canals més efectius i els mitjans més eficaços per arribar als possibles inversors. Finalment, es donaran els principals punts perquè la campanya de comunicació sigui un èxit i s’aconsegueixi el finançament.

El cicle de webinars sobre finançament participatiu es tancarà amb dues sessions dedicades a la presentació de plataformes de crowdfunding i crowdlending, durant les quals les persones assistents podran conèixer les diferents alternatives i aclarir dubtes.

 Inscriu-te a les sessions:

Webinar de finançament participatiu: crowdfunding i crowdlending

Dimecres, 17 de juny, a les 10h, via Hangouts Meet

Webinar sobre com fer una bona comunicació en un crowdfunding

Dijous, 25 de juny, a les 10h, via Hangouts Meet